- plechovku Salko tradiční
- 6 větších čokoládových vajec
- 60 g vlašských ořechů
- 200 g mascarpone
- 50 g smetany ke šlehán
Velikonoční plněná vajíčka
Ingredience
Postup
- Začněte s karamelizováním Salka. Z plechovky odstraňte etiketu, vložte ji do velkého hrnce a ten naplňte vodou tak, aby byla plechovka kompletně ponořená. Pod pokličkou mírně vařte 2 hodiny, následně nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Přesuňte do lednice na několik hodin, nejlépe přes noc.
- Jakmile je Salko studené, připravte náplň. Ořechy nasucho opražte na pánvi, dávejte pozor, ať se vám nepřipálí. Nechte vystydnout a nakrájejte je nadrobno. Mascarpone prošlehejte, přidejte smetanu ke šlehání a vyšlehejte do hladkého krému. Odeberte cca 2 lžíce z krému, budete je potřebovat na ozdobu. Ke zbylému krému přidejte 120 g zkaramelizovaného Salka a opět prošlehejte.
- Začněte kompletovat. Čokoládovým vajíčkům odřízněte vršky a nasypte do nich ořechy. Přidejte bohatou vrstvu karamelového krému až téměř po okraj a vršek pomažte bílým krémem. Nakonec přidejte malý kopeček zkaramelizovaného Salka a máte hotovo. Dobrou chuť!